Årstider & klimat

Vårens väder (april maj)

Med över 3000 soltimmar per år är Gran Canaria ett säkert kort för sol och badsemester året runt. Våren bjuder på 11 soltimmar per dag och temperaturerna ligger på 20-21 grader under dagen. Nattemperaturen kan sjunka ner till 17-18 och vattentemperaturen håller sig runt 19 grader. Gran Canaria har ett subtropiskt klimat vilket innebär att det är varmt året om. På våren anordnas det en hel del festivaler och karnevaler runt om på ön!

Sommarens väder (juni juli augusti september)

På sommaren ökar temperaturen något men det blir aldrig sådär riktigt hett som runt Medelhavet. Dagtid håller sig temperaturen runt 23-25 grader och nattetid sjunker den endast några grader och ligger mellan 20-22. Vattentemperaturen ökar från ca 20 grader i juni till ca 24 i september. Fortfarande bjuder Gran Canaria på 11 soltimmar per dag och det regnar i stort sett aldrig. Som sommarresmål är Gran Canaria ett bra val för sol och badsemester då det alltid håller en behaglig temperatur.

Höstens väder (oktober november)

När hösten kommer har temperaturen sjunkit någon grad och dagtemperaturerna håller sig mellan 22-24 grader och på natten är det fortfarande behagliga 20-21 grader. Vattentemperaturen är fortfarande hög och du kan få många härliga bad i det 23-24 grader varma vattnet under dagens 8-9 soltimmar. I november börjar den lätta regnperioden men det är ändå bara ett par regndagar per månad.

Vinterns väder (december januari februari mars)

Vintern på Gran Canaria bjuder fortfarande på 8-9 soltimmar per dag och i mars har det ökat igen till 10 timmar. Temperaturen håller sig runt 21 grader i december för att sen i januari och februari bli som kallast på hela året med sina 19 grader på dagen. Nattemperaturen sjunker ytterligare lite och ligger på ca 17 grader. Vattentemperaturen ligger runt 21 grader i december, 20 grader i januari och februari och sjunker sen till 19 grader i mars. Med de varma vindarna från ekvatorn är Gran Canaria ett populärt resmål för sol och badtörstande turister även på vintern.

Della...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest