Resa till Gran Canaria

Gran Canaria ligger onekligen högt på listan av nordbors populäraste resmål. Flyg till den vackra semesterön från Arlanda och Landvetter landar på flygplatsen Las Palmas/Gando. Den härliga ön är den tredje största av de spanska Kanarieöarna och erbjuder resenärer allt från bad på soliga sandstränder till shopping, nöje och nattliv. Du kan boka din resa och ditt hotell i ett all-inclusive paket där du bor på ett av öns många lyxhotell. Om du föredrar ett mer unikt och personlig småhotell kan du själv göra en bokning på ett av de mindre boenden som ofta inhyses i gamla godsgårdar.

Då turism är Gran Canarias största inkomstkälla färdas du enkelt runt på ön. I städerna tar du dig oftast enklast fram till fots genom de smala gränderna. För längre resor mellan orter som Las Palmas, Playa del Ingles och och San Augustin finns det både turistbussar och bilar tillgängliga för uthyrning.

Föredrar du en semester fylld med allt från bad och nöjen för hela familjen till shopping och nattliv är öns kosmopolitiska huvudstad Las Palmas ett perfekt resmål. Trafikbolaget Guaguas Minicipales trafikerar huvudstaden med omnejd på 40 linjer och tar dig smidigt från stadskärnan till de högre områdena. Ta dig till El Puerto för shopping och hoppa sedan på bussen till Vegueta för att uppleva den historiska arkitekturen. Den lummiga oasen Ciudad Jardin är stadens mest lugna område och blir ofta det sista resmålet på en skön semesterdag.

Della...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest