Se & besöka

Gran Canaria

Den tredje största av Kanarieöarna har 2700 soltimmar per år. Du kan besöka den vilken årstid som helst då temperaturen ligger rätt jämn under året. Vill du sola och bada kan sommarperioden vara bäst, men det finns mycket att upptäcka om man beger sig ut med hyrbil för att utforska öns alla sidor. Gran Canaria lämpar sig även mycket bra för golfintresserade då det finns flera välskötta golfbanor på ön. Vill ni ha en aktiv semester är det populärt med rena träningsresor, du kan testa yoga, work out och en mängd andra träningsmoment som passar er. Vill ni bara ta det lugnt och sola finns många härliga stränder att välja bland på den populära ön.

Bila längs västkustvägen på Gran Canaria

Om du tröttnat på sol och bad och vill se mer av ön är ett hett tips att ni hyr en bil och kör längs öns västra kust. Ni kommer att bjudas på ett vilt och kargt landskap av berg på hisnande vägar där klipporna stupar rätt ner i havet. Ni kan njuta av helt underbara vyer med fantastisk utsikt och ni kommer även att bjudas på lite nervpirr längs de branta vägarna som dock anses som säkra. När ni når den lilla fiskebyn Puerto de las Nieves med sina typiska kanariska hus i vitt med blå tak kan det vara läge för rast. En del restauranger i Puerto de las Nieves har uteservering med utsikt mot båthamnen där ni kan se båtarna som går till Teneriffa.Maten är fantastisk!

Bergsbyn Tejeda

Ni hittar den lilla byn mitt på Gran Canaria högt uppe på kratern La Caldera de Tejedas. När ni kommer upp möts ni av en fantastisk utsikt över odlingarna med både frukt och grönsaker som ni också kan besöka. Runtom byn går ett flertal vandringsleder om ni vill upptäcka naturomgivningarna till fots. Strosa runt i byn och besök gärna några av caféerna där det serveras lokal husmanskost och kanariska bakverk. Vill ni stanna kvar över natten i byn finns övernattningsmöjligheter på hotell. Är ni på ön under de två första veckorna i februari ska ni passa på att besöka byn då de firar Mandelblomsfesten. Traditionell musik blandat med folklore och hantverk gör det väl värt ett besök.

Las Palmas, en storstad i miniatyr

Las Palmas kan erbjuda en sällsynt kombination av större stad och badvänliga stränder. Shoppa på förmiddagen och gå ner till stranden och tillbringa eftermiddagen i solen för en välförtjänt vila efter en dag i butikerna. Välj mellan Playa de las Canteras med sin 5 km långa sandstrand som är väldigt populär och Playa de las Alcaravaneras . Las Palmas är full av spansk kultur och arkitektur, strosa runt i gränderna, gå in på sidogatorna eller sitt på en av torgen med ett glas vin och en tallrik tapas och njut av tillvaron. Staden har även många sevärdheter att besöka. Gå gärna in i stadsdelen Vegueta som är en av de äldsta i Las Palmas och finns med på UNESCO:s världsarvslista från år 1990.

Besök grottbyn El Hornillo på Gran Canaria

Ta gärna en dagsutflykt till den undangömda grottbyn El Hornillo på Gran Canaria. Ni kommer dit med bil via väg GC-215 och 217, byns innevånare bor i grottor längs med den branta sidan av berget. Bostäderna är delvis uthuggna i berget och har en speciell arkitektur på insidan. Här odlar man fortfarande som man alltid gjort, utan stora maskiner. Avsluta dagen med ett besök i den gamla fiskebyn Arguineguín och fynda i de gamla genuina kvarteren eller besök någon av restaurangerna med traditionell Kanarisk mat. Ett kvällsdopp i havet är aldrig fel och Gran Canaria har många fina stränder att välja på, Playa de Amadores räknas som en av de vackraste stränderna på Gran Canaria och är väl värt ett besök.

Della...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest