Temperatur & Klimat

Medeltemperaturen dagtid på Gran Canaria rör sig mellan 20 och 26 C, beroende på årstid. Sommarmånaderna är Juli, Augusti och September och den perioden faller det mycket lite regn över Gran Canaria. En intressant detalj är att det finns flera olika så kallade microclimat på den lilla ön. Väderförhållandena kan alltså variera ganska stort mellan platser som ligger nära varandra.

Gran Canaria kallas ibland för en kontinent i miniatyr eftersom ön bjuder på så många olika miljöer som också har sina specifika klimatförhållanden. Soligast och varmast är det i södra delarna av Gran Canaria där klassiska turistorter som San Augustin är bra val om sol och värme är vad du är efter. Den svalare norra delen av ön har många pärlor till orter som inte inte får så många besökare. Det kan vara ett bra val om du är ute efter lugn snarare än typiskt strandliv.

Med så många olika klimatzoner och väderförhållande är Gran Canaria en ö med rikt och varierat djur-och växtliv. Det finns flera naturreservat som är öppna för medvetna turister. Du har alltså goda möjligheter att njuta av effekterna av klimatskillnaderna på ön som därigenom är ett utmärkt turistmål för naturälskare. Det gäller oavsett om det är marina miljöer du älskar eller om du föredrar röra dig genom de många intressanta ekosystemen i Gran Canarias inland.

Della...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest